Din .com, Din .ro, Stiri

Învăţământul din România continuă să lase de dorit

De ce şcoală se mai face acum nici nu vreau să îmi amintesc; am avut intenţia să mai scriu despre subiectul ăsta, despre profesorii care nu vin la ore, despre timpul în care poţi să joci poker sau macao în locul orelor, despre neglijenţa din partea elevilor, dar mai mult din partea profesorilor, însă de fiecare dată m-am abţinut, nu am vrut să fac Ministerul Educaţiei de râs, nu că aş fi eu cine ştie ce în ţara asta, dar aşa, la ficsonomia obrazului.

Şi pentru că nu era de ajuns ce s-a făcut până acum, de exemplu introducerea tezelor unice în locul examenului de capacitate, subiect despre care o să vorbesc cât de curând, ministrul educaţiei Ecaterina Andronescu are nişte idei să te caci în ele de bune ce sunt. Doamna ministru vrea să reducă orele de sport şi de limbi străine din orarul unui elev. Păcat de elevi, halal ţară. Mulţi renunţă la orele de sport, în special în şcoala generală, în favoarea matematicii şi a limbii române. Ce vreţi? Să faceţi genii din rahaţi? Hoo cu tata. Eu ştiu că ai nevoie de matematică în viaţă, dar şi de sport ai nevoie. Serios acum, uite de exemplu Irina Loghin, face jogging în fiecare dimineaţă şi se menţine în formă, iar acum nu poţi zice că are 70 de ani. Un exemplu pentru care sportul e necesar în viaţă.

Iar cu reducere orelor de limbi străine sunt în total dezacord cu doamna cati. Dânsa nu ştie că în ţara asta eşti un căcat cu ochi dacă nu cunoşti cel puţin două limbi străine? Mai multe nu vreau să vorbesc, doar că România nu mai e ce-a fost

Eu am 7 ore zilnic şi nu mă plâng că vin frânt acasă în zilele în care se fac ore. Rezist. Dar să scoţi orele de sport şi cele de limbi străine e chiar o tâmpenie. Eu  aştept în fiecare luni şi miercuri ora de sport ca să alerg puţin, să mă relaxez, iar limba de engleză e ca şi un spaţiu unde meditez, unde chiar vreau să învăţ; la franceză am o babă sclerozată care bate copii şi nu vreau să mint că-mi place.

Halal ţară, halal conducători.