Din .ro, Din viata, Stiri

Reorganizare MAI. Oare chiar trebuie să distrugem tot?

Încă odată s-a dovedit că în România primează interesele politice în faţa nevoilor curente şi concrete. Atunci când distrugi în 5 minute ceea ce s-a construit cu sudoare şi sacrificiu în 6 ani, nu meriţi respect. Atunci când ai un copil pe care l-ai crescut, l-ai educat, l-ai facut olimpic şi îl dai spre adopţie unei familii de ţigani, fără nicio remuşcare, nu meriţi să priveşti în ochi acelui copil.
Aţi inteles bine: ACVILA TRECE LA JANDARMI. Orgoliile unora sunt satisfăcute, mai ales ca iau de-a gata ceea ce unii au construit de-a lungul timpului.

Oameni buni, cum credeţi că se simte un om care 6 ani a scos bani din buzunar ca să îşi asigure o pregătire care tinde către perfecţiune. Cum se simte un om care venea la serviciu din placere şi mai avea restanţe la concediu, numai din motivul că nu a simţit nevoia să se odihneasca, iar acum e pe cale să cadă în groapa cu lei.

Profesionalismul celor de la Acvila a fost confirmat printr-o Directivă a Consiliului Europei de anul trecut, care îi recunoştea drept cei mai buni din România.

Poate sunt pătimaş. Dar durerea e prea mare. Vorbele sunt de prisos şi nu le mai găsesc. Nu îmi pare rau de dedicarea pe care am acordat-o meseriei. Am făcut-o din proprie voinţă şi pentru ceva ce a meritat atâta cât a fost. Nu cred că voi mai putea sa investesc atâta suflet pentru ceva ăn viitor, scrie unul dintre membri Acvila pe site-ul semperfidelis.ro .

Acvila nu numai ca este o echipă, ea este o familie, o familie a unor oameni care au pus pe primul loc satisfactia profesionala şi a lucrului bine înfăptuit. Ce păcat că sunt foarte puţini care pot înţelege ce înseamna Onoare, Dăruire şi mai ales SUFLET!, scrie un altul.

Nu e vorba despre nicio revoltă, despre nicio demisie, este vorba despre competenţa şi atribuţiile unităţii, care nu îşi găsesc locul în cadrul jandarmeriei, despre profesionalismul oamenilor, despre pregătirea acestora, despre atribuţiile unităţii în cadrul Uniunii Europene, prin decizia luata, prin decizia 2008/614/jai, care confera acesteia atribuţii pe intreg teritoriul Uniunii Europene. Este vorba despre reforma luată de către MAI în folosul cetăţeanului, care nu a facut altceva decât să transfere nişte fonduri care erau alocate ministerului către jandarmerie: Atunci unde este reducerea costurilor de la buget in folosul cetateanului?. S-a luat o unitate specială din stradă care aparţinea cetăţeanului şi a fost băgată într-o cazarmă. De menţionat că jandarmeria nu are atribuţii conform statului ACVILA. Oameni buni, ce-aţi facut? Aţi trimis o unitate de elita ce aparţinea cetăţeanului în slujba altor interese?

Nu e vorba de 40 de oameni din cadrul ACVILA, care oricum ei tot acelasi salariu îl vor lua, indiferent unde s-ar duce în cadrul ministerului, ci e vorba despre unitatea în sine, este vorba despre atribuţiile şi competenţa acestei unităţi, despre modul în care ea putea să ajute toate celelalte structuri ale acestui minister, despre faptul cum putea să ajute cetăţeanul de rând sau cel putin despre ce o sa urmeze în această perioada de criză.

Vezi toate jafurile care se intampla la bănci şi ce se poate întampla dacă un lucrător al ministerului de interne nu are pregătirea necesară? Ceva corect, profesional, se creeaza la suprafaţă, la vedere, pe timp îndelungat, vezi cei 6 ani trecuti? Tot ce s-a creat în 6 ani la sufrafaţă, se destramă, se dărâmă în 5 minute pe ascuns.

Începând de azi ACVILA a murit, dar spiritul ei va trăi prin noi şi, poate într-o zi, vom putea să mişcăm elefanţii din locurile lor şi să-i trimitem către cimitirele unde le e locul. Poate într-o zi în acest sistem se va putea promova pe merite şi nu pe baza nepotismelor şi al intereselor politice.

ACVILA, TE VOM IUBI MEREU SI NU TE VOM UITA NICIODATA!