Blogosfera, Din viata

STOP violenţa în şcoli

Câţi dintre voi nu aţi auzit ştiri de genul Prefesorul X a agresat-o sexual pe eleva Y după care a bătut-o sau Şoc: Un elev şi-a bătut profesorul pentru că nu-i plăcea cum râde. Ba chiar mulţi aţi asistat la scene de genul. Câteodată mă uimesc aceste ştiri, sunt fenomenale, extraordinare, nu ştiu cum să le spun, dar dacă mă gândesc mai bine, nu sunt decât părţi mai evoluate a ceea ce face profa mea de franceză. Când nu-i convine ceva, că ăla nu a citit bine un cuvânt sau că ăia doi vorbesc, are prostul obicei de a agresa elevii, cu vorbe sau palme. Nu zic că nu are motive, ba din contră, are destule, dar există un regulament, totuşi. Şi oricum, dacă chestia asta se află nu poate decât să-i taie maxim 10% din salariu. Crede că dacă mai are un an până la pensie poate face orice, că şi cu un an fără salariu întreg nu e mare lucru. Şi aşa sunt toţi profesorii care apar la televizor, în presă, pe bloguri, în ipostaze, desigur, neplăcute. Toţi cred că vor ieşi din orice căcat în care vor intra, dar nu se gândesc şi la partea nefericită a lucrurilor. Părerea mea, proprie şi personală, nu ştiu cât de adevărată este, dar stilul meu îmi oferă calitatea de a-mi susţine ideiile şi asta mă mulţumeşte. Sper că aţi înţeles până aici. Să trecem mai departe.

Nici nu mă stresez prea mult să citesc cum l-a bătut cutărescu pe profesorul de chineză că nu-i plăcea de râsul lui. Elevii aceia, că mi-e şi greu să le zic elevi, sunt în mare parte la SAM, iar acolo intră mai toţi şmecheraşii şi tupeiştii care nu ştiu un bob de carte. Nu toţi, ci majoritatea. Să ştiţi că şi la SAM sunt copii deştepţi. Să nu deviez, băiatu vine o dată la trei zile la şcoală, iar când ajunge pe aici îşi i-a la bătaie profesorul. Asta e dovada lipsei de respect, clar. De frică nici nu mai pun problema. Ce să-i facă Ministerul băiatului? Să-l exmatriculeze din şcoală? Oricum nu rezolvă nimic, că el oricum nu vine la şcoală doar să mai stea la o bârfă. Ori că vine, ori că nu mai vine la şcoală, el tot la furat se duce.

Şi în primul caz şi în al doilea consider că agresorii nu sunt întregi la minte. Oameni nebuni, ce mai Nu ştiu alţii ce cred, dar eu aş lua nişte măsuri severe împotriva violenţei în şcoli.

Sunt un om simplu, împotriva violenţei în şcoli. TU?